6 Mart 2011 Pazar

Kar Öncesi İstanbul


Meteorolojiye göre pazartesiden itibaren önümüzdeki hafta kar yağışı olacakmış. Ben de fırsattan istifade dünkü güneşli havada arılara aç kalma ihtimaline karşı şerbet verdim. Arıları üşütmemek için hızlıca şerbet verip kapattım bu yüzden fotoğraf çekme şansım olmadı.

Genel itibariyle bu sene aralık, ocak ve şubat aylarında kış yaşanmamış olması arıları yormuş gibi görünüyordu. Bu da kolonilerdeki arıların yıpranıp bahar öncesinde ömürlerinin dolmasına neden oldu. İnşallah yaşanan bu arı kayıpları önümüzdeki dönemlerdeki yavru faaliyetini alt-üst etmez.

Arılar güneşli havadan istifade tabir-i caizse deli gibi polen topluyorlardı. Kovan giriş deliklerinde olağanüstü bir hareketlilik vardı. Bu hareketlilik ikindi vaktine kadar devam etti.

Etrafta bulunan çiçeklerden bazıları.







Kar yağacak olsa da çiçekler kendi işlerine bakıyorlar.

Bugün ise hava düne göre biraz daha kapalıydı ama yağış yoktu. Kovanlarda ise hareketlilik bitmiş gibiydi. Bağırsaklarını boşaltmak için dışarı çıkan bir taneyi saymazsak.

İnşallah önümüzdeki bir iki haftayı daha kazasız-belasız atlatabilirsek hem arıların hem de arıcıların özlediği sıcaklara kavuşacağız.

4 yorum:

İlhami Uyar dedi ki...

Sayın Baykan çevre erken uyansada kar kapıda gözüküyor,belkide bu satırları yazarken sizin bölgenin rengi beyaz olmuştur,her koşulda arıların ilkbaharda güzel bir başlangıçla mevsime başlamalarını diliyorum.Saygılarımla

Erdoğan dedi ki...

İlhami Bey, bu haftayı da atlata bilirsek sonraki hafta meteorolojiye göre güneşli günler başlıyor. Arılar için güzel bir başlangıç olacak inşallah. Selamlar.

Mehmet Gökhan BAKIRCI dedi ki...

Sy.BAYKAN Eskişehir'de soğuk ve yağışlıydı.Şükür arılarımız bu haftayı atlattı.sizlerde de kayıp yoktur İyişallah.

Erdoğan dedi ki...

Gökhan Bey, maalesef bir adet kolonim son haftayı atlatamadı ve söndü. Bu senenin bana maliyeti bu oldu gibi. İnşallah bundan sonra tüm arıcı arkadaşlarımız için daha iyi olur. Selamlar.