24 Nisan 2011 Pazar

Uzun Bir Aradan Sonra...

Baktım da en son kaydımı yaklaşık 1 ay önce yapmışım. Ama kimse sanmasın ki blog yayınlarını ve arıcılığı askıya aldım. Maalesef görev yeri değişikliği ve bazı olumsuzluklar derken epey bir zaman uzak kaldım. Tabii bir de soğuk giden havaların etkisi var. İnşallah önümüzdeki haftalarda güzel paylaşımlar yapmayı planlıyorum. Fakat şunu da belirteyim ki gerek İlhami (Uyar) Abinin gerek Asım (Kadıoğlu) Abinin gerek Mehmet (Yüksel) Abinin gerek Halil (Bilen) Abinin gerek Demet Hanımın ve blogger’a uzunca bir aradan sonra güzel bir dönüş yapan Yusuf (Şimşak) Beyin bloglarını mümkün olduğunca takip ettik.  

17 Nisanda Akbaba Köyünde marangozluk yapan Metin Usta vasıtasıyla 2 adet yeni koloni siparişimizi verdik. Gönül isterdi ki 15-20 koloni birden alalım ama hem maddi anlamda hem de zaman anlamında bana çok büyük külfetleri olacağını düşündüğüm için şimdilik ufak çaplı takılmanın benim için daha uygun olduğuna karar verdim. Şu anda kanolada olan arılar inşallah önümüzdeki hafta sonu burada olacaklar. Boş kovanlarımızı Metin Ustaya bıraktık. Ardından da arıcılıkla ilgili ufak çaplı bir sohbetimiz oldu.

Bunlar da Metin Ustanın bizzat ürettiği kovanlar. (Biraz reklam yapalım:) Polen tuzaklı kovanlar(henüz bitmemiş hali bunlar) 100 TL. Bana uygun gibi geldiler, takdir sizin.






Bu arada elimizde olan arılar ve boş kovanlar ise ihmal edilmedi. Bahar bakımı kapsamında kovanlar temizlendi, pürmüzle yakıldı ve değiştirildi. Tabi ki arılar için teşvik beslemesi yapıldı. Varroa önleme amaçlı olarak varostop kullandım. Ama etkinliği noktasında şüphelerim var. Önümüzdeki günlerde işe yarayıp yaramadığını görmüş oluruz.

Dün güneşli havanın tadını çıkaran arılar sanki birbirleriyle yarışırcasına hızlı hareketlerle polen getiriyorlardı. Ancak arı trakya arısı olunca ve bende de maske olmayınca fotoğraflar çok iyi olmadı.






 Bugün ise hava tabiri caizse bir geldi bir gitti. Polen akımı devam etmekle birlikte düne göre daha azdı. Öğleden sonra ise tamamen durdu. Bu hafta içinde teşvik beslemesi ve ballı çıta takviyesi yapmayı planlıyorum. 

Herkese Selamlar...